Αντιδρούν στην ανακατανομή μεταναστών στην ΕΕ Γαλλία και Γερμανία!

«Ανησυχία» για το σχέδιο μείωσης της μεταναστευτικής πίεσης σε Ελλάδα-Ιταλία

Αντιδρούν στην ανακατανομή μεταναστών στην ΕΕ Γαλλία και Γερμανία!
Την ανησυχία τους φέρεται να εξέφρασαν η Γαλλία και η Γερμανία σχετικά με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακατανομή των μεταναστών που φθάνουν μαζικά στις ελληνικές και τις ιταλικές ακτές.

Η Κομισιόν πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα να μειωθεί η πίεση προς την Ιταλία και την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν μαζικές μεταναστευτικές ροές μεταναστών, μέσω ενός σχεδίου ανακατανομ��ς 40.000 αιτούντων άσυλο από τη Συρία και την Ερυθραία σε ολόκληρη την ΕΕ.

Σύμφωνα με το σχέδιο η Γερμανία και η Γαλλία θα φιλοξενήσουν από κοινού σχεδόν το 40% των 40.000 μεταναστών.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Μπερνάρ Καζνέβ και Τόμας ντε Μεζιέρ αντίστοιχα, δήλωσαν έτοιμοι να εξετάσουν την πρόταση της Κομισιόν, η οποία βασίζεται σε μία δίκαιη κατανομή των μεταναστών.

«Αυτός ο (μηχανισμός) κατανομής θα πρέπει πάνω απ΄όλα να λαμβάνει καλύτερα υπόψη τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί από τις χώρες μέλη για τη διεθνή προστασία» δήλωσαν όμως οι δύο υπουργοί, αναφερόμενοι στην κοινή γαλλογερμανική θέση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα χρειαστεί να γίνει σκληρή μάχη στην ΕΕ για να συμφωνήσουν στην κατανομή των 40.000 μεταναστών.

Η ανακοίνωση επισημαίνει τις προσπάθειες που η Γαλλία και η Γερμανία καταβάλλουν επισημαίνοντας ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στην ΕΕ κατατίθενται σε πέντε μέλη: Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία και Ουγγαρία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top