Κομισιόν: Δεν υπάρχει προσχέδιο-μνημόνιο της συμφωνίας-Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο BG

"Μόνη προθεσμία το τέλος Ιουνίου"

Κομισιόν: Δεν υπάρχει προσχέδιο-μνημόνιο της συμφωνίας-Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο BG

​Στις Βρυξέλλες (Brussels Group) συνεχίζονται εντατικά οι επαφές ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής πλευράς και των θεσμών και ενδεχομένως οι συζητήσεις να συνεχιστούν και αύριο, Τρίτη. Αυτό επεσήμανε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

«Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών» δήλωσε η κα Μίνα Αντρέεβα, ξεκαθαρίζοντας στον ανταποκριτή του Star Channel στις Βρυξέλλες Θ.Αθανασίου, ότι σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν το Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει τελεσίγραφο ή προσχέδιο-μνημόνιο της συμφωνίας, που να έχουν δώσει οι εταίροι στην ελληνική πλευρά.

Όπως είπε η κα Αντρέεβα, στο τραπέζι υπάρχουν διάφορα σχέδια επί των οποίων γίνονται διαβουλεύσεις, τονίζοντας ότι οι τρεις θεσμοί σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά θα πρέπει να καταλήξουν σε έναν αξιόπιστο κατάλογο μεταρρυθμίσεων.

Αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, η κα Αντρέεβα επεσήμ��νε ότι ακόμη δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου.

«Όπως είπε και ο Πρόεδρος Ζαν Κλόντ Γιούνκερ υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο τέλος ακόμα» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα για το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην γαλλική Le Monde, η κα Αντρέεβα απέφυγε να σχολιάσει, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι σημασία δεν έχουν τα λόγια, αλλά οι πράξεις.

Η κα Αντρέεβα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας και ότι η μόνη προθεσμία είναι το τέλος του Ιουνίου (όταν ολοκληρώνεται η παράταση της δανειακής σύμβασης).

Πηγή της Κομισιόν έλεγε λίγη ώρα μετά στον Τύπο στις Βρυξέλλες ότι, οι συζητήσεις στο Brussels Group δεν διεξάγονται πια με φυσική παρουσία, αλλά με τηλεδιασκέψεις και τηλεφωνήματα, όπως συνέβη χθες Κυριακή.

Τέλος, κύκλοι της Κομισιόν εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι, συγκεκριμένες διαρροές προς τον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο γίνονται, χωρίς να έχουν στόχο την ενημέρωση, αλλά τις χρηματαγορές.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top