ΤΕΛΟΣ η Παναρίτη! Έστειλε επιστολή ανάκλησης της τοποθέτησής της στο ΔΝΤ

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

​Μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προέκυψε από την επιλογή της Ε. Παναρίτη για τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τελικά σήμερα η ίδια έστειλε επιστολή με την οποία ζητά την ανάκληση της τοποθέτησής της στον διεθνή οργανισμό.

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη, με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε δήλωσή της η κα Παναρίτη και καταλήγει:

«H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις ��υνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».

Η συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη, μετά από τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε μ’ αυτόν τον τρόπο να διευκολύνει τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος επίσης επικρίθηκε για την επιλογή του αυτή.

Ενδεικτική είναι η επιστολή που υπογράφουν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζητούσαν την ανάκληση της τοποθέτησης της Ε. Παναρίτη στο ΔΝΤ, αλλά και οι δηλώσεις, του Σ. Λεουτσάκου και του υπουργού Υγείας, Π. Κουρουμπλή, οι οποίοι σήμερα τόνισαν ότι η επιλογή αυτή δεν είναι σε αντιστοιχία με όσα θέλει να πει η κυβέρνηση.

Πάντως κύκλοι του Μαξίμου, απαντώντας στους επικριτές του Γ. Βαρουφάκη για την επιλογή Παναρίτη, τονίζουν ότι αυτή έγινε συλλογικά και προσθέτουν ότι οι απόψεις που ακούστηκαν ότι την επέβαλε o υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top