Σ. Λεουτσάκος: «Ο Βαρουφάκης εκθέτει την Παναρίτη»

«Ατυχής η επιλογή της για το ΔΝΤ»

Σ. Λεουτσάκος: «Ο Βαρουφάκης εκθέτει την Παναρίτη»

​«Ατυχής» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος την επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ από τον Γ. Βαρουφάκη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Θεωρώ ότι είναι μια ατυχής επιλογή και ο συγκεκριμένος υπουργός που την επιλέγει έχει την ευθύνη του. Το θέμα δεν είναι κατά πόσο έχει τα τυπικά προσόντα, αλλά μια επιλογή θα πρέπει να βρίσκεται σε αντιστοιχία ή κοντά σε αυτό που η κυβέρνηση θέλει να εκφράσει. Η κα Παναρίτη δεν βρίσκεται σ’ αυτή την αντιστοιχία», είπε ο κ. Λεουτσάκος και φρόντισε να αφήσει αιχμές και για τον Γ. Βαρουφάκη, λέγοντας ότι την εκθέτει.

«Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος υπουργός που έκανε την επιλογή έπρεπε να προστατέψει την κα Παναρίτη και να μην την εκθέσει μ’ αυτό τον τρόπο γιατί είναι άδικο και για την ίδια αυτή η έκθεση κι αυτή η κριτική που δέχεται», είπε.

Πάντως σε ερώτηση γιατί ο ίδιος δεν υπέγραψε το κείμενο των 42 που ζητούν την ανάκληση του διορισμού της, αν και συμφωνεί μαζί τους, εκείνος απάντησε πως δεν θεώρησε ότι ήταν αυτό το ουσιώδες τη συγκεκριμένη στιγμή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top