Γ. Έτινγκερ: «Πιθανή συμφωνία Ελλάδας – δανειστών εντός της εβδομάδας»

Δεν βλέπει σημαντική πρόοδο στη σημερινή συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ – Γιούνκερ

​Την εκτίμηση ότι είναι πιθανόν να έχουμε μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μέσα στην εβδομάδα εξέφρασε ο Γερμανός επίτροπος, Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

«Θα χρειαστούμε να υπάρξει πρόοδος στο επίπεδο των ομάδων εργασίας, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεως, ίσως ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας, κάτι το οποίο θα καθιστούσε δυνατή την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας από το τρέχον πρόγραμμα», είπε ο κ. Έτινγκερ.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο κ. Έτινγκερ υποβάθμισε τις προσδοκίες για την επίτευξη σημαντικής προόδου στη σημερινή συνάντηση της Α. Μέρκελ, με τον Φ. Ολάντ και τον Ζ. Κ. Γιούνκερ στο Βερολίνο.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες για να επιλυθούν παρεμπιπτόντως», είπε ο Έτινγκερ, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε ό,τι αφορά μεταρρυθμίσεις όπως οι αλλαγές στον ΦΠΑ, όμως οι διαφορές των δύο πλευρών παραμένουν μεγάλες στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top