Ζ. Κ. Γιούνκερ: «Ένα Grexit θα πλήξει την εμπιστοσύνη για το ευρώ»

Τα βλέμματα όλων στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με την Α. Μέρκελ και τον Φ. Ολάντ

Ζ. Κ. Γιούνκερ: «Ένα Grexit θα πλήξει την εμπιστοσύνη για το ευρώ»

​Την άποψη ότι ένα Grexit θα έπληττε την εμπιστοσύνη στο ευρώ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

«Δεν συμφωνώ με την ιδέα ότι θα έχουμε λιγότερες ανησυχίες και περιορισμούς αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι αν μία χώρα εγκαταλείψει το ευρώ «θα δώσει την εντύπωση ότι το ευρώ δεν είναι αμετάκλητο».

«Αυτό θα μπορούσε να κάνει τους επενδυτές να αποσυρθούν από την Ευρώπη», σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός του κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τόκιο πως οι επενδύσεις της Ιαπωνίας στην Ευρώπη εξαρτώνται από το αν θα υπάρχει εμπιστοσύνη στο ευρώ.

Ο κ. Γιούνκερ θα έχει σήμερα συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φ. Ολάντ στο Βερολίνο και όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι ο επίσημος λόγος της συνάντησής τους, θα βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών, μετά και από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν Μέρκελ και Ολάντ με τον Α. Τσίπρα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάλεσε το ΔΝΤ να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα δουλέψει χωρίς το ΔΝΤ. Η γερμανική κυβέρνηση έχει καταστήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ το 2010 ως προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top