Στον "αέρα" η τοποθέτηση της Παναρίτη-Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν υπογραφές εναντίον της

Tηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Βαρουφάκη για το ζήτημα

Στον "αέρα" η τοποθέτηση της Παναρίτη-Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν υπογραφές εναντίον της

​Στον «αέρα» βρίσκεται η τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος επέλεξε την κυρία Παναρίτη, και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας η ίδια να αρνηθεί το διορισμό της, διευκολύνοντας έτσι την κυβέρνηση.

Ήδη περισσότεροι από 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας κατά της επιλογής Παναρίτη, προκειμένου να επανεξεταστεί το ζήτημα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συγκεντρώνει τις διαμαρτυρίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε με νόημα στο twitter ότι «οι φήμες της επικείμενης παραίτησής μου είναι για ακόμη μια φορά κατάφωρα πρόωρες».

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκλεκτή του ΔΝΤ έχει προκαλέσει την αντίδραση τόσο των στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της αντιπολίτευσης. Η ίδια απάντησε σήμερα με μήνυμα της στο twitter ότι «λυπάται για τους χαρακτηρισμούς».

Ένα ακόμη πρόσωπο προστίθεται στη λίστα των ατόμων που τάσσονται κατά της επιλογής Παναρίτη ως εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ. Ο γ.γ. της κυβέρνησης, κ. Σπύρος Σαγιάς, δήλωσε στο Βήμα: «Το θεωρώ ντροπή η κυρία Παναρίτη να εκπροσωπήσει τη χώρας μας στο ΔΝΤ. Είναι απαράδεκτο. Είναι το πλέον ακατάλληλο και προβληματικό πρόσωπο που μπορεί να επιλεγεί για αυτή τη θέση. Από την αρχή εξέφρασα την αντίθεσή μου. Ο Βαρουφάκης μας την επέβαλε με το ζόρι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top