Βούτσης: «Θα είναι διαυγής αλλά επώδυνη η συμφωνία»-Διαφωνεί με την επιλογή της Παναρίτη

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Βούτσης: «Θα είναι διαυγής αλλά επώδυνη η συμφωνία»-Διαφωνεί με την επιλογή της Παναρίτη

​Για την συμφωνία, την κυβέρνηση και την επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα" του ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

«Διαδίδονται πράγματα ότι έχουν μπει στο τραπέζι που δεν είναι αλήθεια. Κυκλοφορεί ότι έχουν δρομολογηθεί απολύσεις ενώ δεν ισχύει» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «τα 100 βήματα που έπρεπε να έχουμε κάνει, τα κάναμε ήδη».

«Εμείς έχουμε κάνει τα 3/4 της διαδρομής και πρέπει οι δανειστές να κάνουν έστω το 1/4 και να μας συναντήσουν για να έρθουμε σε συμφωνία» ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Για την συμφωνία με τους εταίρους είπε χαρακτηριστικά: «Θα είναι διαυγής αλλά επώδυνη η συμφωνία».

Ο υπουργός ακόμη τόνισε πως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει σύγκλιση μετά από πολύωρη ανταλλαγή απόψεων.

«Εμείς θέλουμε διαγραφή του μεγαλύτερου κομματιού του χρέους κι αυτό το λένε κι οι Αμερικάνοι ότι με τόσο χρέος δεν είναι εύκολο. Εμείς θέλουμε καθαρή διαγραφή», δήλωσε.

Σχετικά με τον ΦΠΑ και τα άλλα "αγκάθια" της διαπραγμάτευσης, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Νομίζω πως αυτά τα πράγματα ακόμα δεν έχουν κλείσει όσο θα θέλαμε. Έχουν γίνει προσεγγίσεις αλλά έχουν μείνει δύο - τρία σημεία οικονομικής φύσης που πρέπει να λυθούν».

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Νίκος Βούτσης απάντησε πως «ό, τι είναι να γίνει γίνεται με τηλεδιασκ��ψεις ή με το τηλέφωνο. Αν είναι να γίνει κάποιο Eurogroup που θα διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας, καλώς να γίνει».

Σχετικά με το πότε θεωρεί εφικτή την επίτευξη συμφωνίας, ο υπουργός είπε: «Μέσα στην εβδομάδα μπορούμε και πρέπει να έχουμε λύση».

Στην συνέχεια ο κ. Βούτσης ρωτήθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση "εσωτερικών απωλειών" και συγκεκριμένα αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης: «Ό, τι προβλέπει το Σύνταγμα».

Ακόμη, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι δεν θεωρεί πιθανή την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο άμεσα προσεχές διάστημα.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ρωτήθηκε σχετικά με την επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ και απάντησε πως ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη επιλογή ήταν του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης.

«Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και καλό είναι να αλλάζουν θέση, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα των αγώνων που δίνουμε κάθε στιγμή. Μπορούν να είναι και δίπλα και να επικουρούν. Τότε θα τους σεβόμουν περισσότερο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top