Σκληρό πόκερ με μπλόφες και μηνύματα στη διαπραγμάτευση

Ν. Χατζηνικολάου:Τα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί και η συμφωνία-γέφυρα

Σκληρό πόκερ με μπλόφες και μηνύματα στη διαπραγμάτευση

Ένα σκληρό πόκερ με μπλόφες και μηνύματα λαμβάνει χώρα στη διαπραγμάτευση, επεσήμανε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, με την κάθε μία πλευρά να επιθυμεί να βάλει στον «επίλογο» των συνομιλιών την δική της σφραγίδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star, είναι ενδεικτικό ότι στη διαπραγμάτευση επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, οι δανειστές ζητούσαν από τους τότε ΥΠΟΙΚ Στουρνάρα - Χαρδούβελη συνολικά μέτρα ύψους 2,5 δις ευρώ, ενώ σήμερα ζητούν άλλα 2,5 δις ευρώ πρόσθετων μέτρων (5 δις ευρώ συνολικά), υποστηρίζοντας ότι λόγω των εκλογών και της μη συμφωνίας στη συνέχεια, διευρύνθηκε το δημοσιονομικό κενό.

Όπως τόνισε ο Ν. Χατζηνικολάου, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα πλέον να έχουμε μία συμφωνία - γέφυρα, με την οποία θα γίνει η μεταφορά του προγράμματος από τον Ιούνιο στον Σεπτέμβριο, οπότε θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα ενόψει του νέου προγράμματος.

Το κακό είναι, πρόσθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης, ότι οι γέφυρες ενίοτε πέφτουν, ενώ παράλληλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας επιδεινώνονται όλο αυτό το διάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top