El Mundo: Η Μέρκελ είπε «αρκετά!» και μπαίνει μπροστά για λύση με την Ελλάδα

«Οι ΥΠΟΙΚ έχουν πάρει εντολή από τους ανωτέρους τους να κλείσουν τη συμφωνία»

El Mundo: Η Μέρκελ είπε «αρκετά!» και μπαίνει μπροστά για λύση με την Ελλάδα

Για παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ που φέρνει τη συμφωνία προ των πυλών κάνει λόγο η El Mundo, η οποία επικαλείται αποκλειστικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

«Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών είναι θέμα ημερών» αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, κάνοντας λόγο για αιφνίδια αλλαγή προς το καλύτερο στο Brussels Group μετά από παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, η Μέρκελ φέρεται να αναφώνησε «αρκετά!», σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές ότι πρέπει να κλείσει επιτέλους η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών.

«Απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία» αναφέρει η πηγή των Βρυξελλών, τονίζοντας ότι τα ανοικτά θέματα έχουν να κάνουν με τη φορολογία των ακινήτων και το ύψος του ΦΠΑ.

Στη συνέχεια του κειμένου, ο ανταποκριτής της ισπανικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες αναφέρει πως «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ήδη πάρει εντολές από τους ανωτέρους τους για να κλείσουν τη συμφωνία τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η El Mundo, το θέμα της συμφωνίας θα κλείσει είτε σε Σύνοδο Κορυφής είτε σε Eurogroup, σημειώνοντας ότι στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να γίνει είτε σε έκτακτο Eurogroup είτε στη προγραμματισμένη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις 18 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top