Δραγασάκης: Λείπει η πολιτική βούληση όλων των μερών για συμφωνία

«Η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές υποχωρήσεις»

«Η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές υποχωρήσεις που θα μας επέτρεπαν να επιστρέψουμε στο δανεισμό χωρίς να καταστρέψουμε τη χώρα. Λείπε όμως η πολιτική βούληση όλων των μερών για συμφωνία» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ιδιαίτερα λεπτομερείς προτάσεις με συνοχή για κάθε θέμα: «Κατά την άποψή μου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπογραφεί συμφωνία στο άμεσο μέλλον. Φυσικά είναι οι "δικές μας" προτάσεις. Και δεν είναι πάντα δελεαστικές για τους συνομιλητές».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε «να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας» καθώς «είναι ξεκάθαρο ότι στις διαπραγματεύσεις αυτές υπάρχει μια πολιτική ατζέντα, παράλληλα με την ακραιφνώς οικονομική».
«Εκτός αυτού», πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης, «εμείς δεν προσπαθήσαμε ποτέ να μπούμε σε "Δούρειο Ίππο", δεν κρύψαμε ποτέ την ταυτότητα και τις ιδέες μας. Αντιθέτως, όλοι ξέρουν ότι δεν συμμεριζόμαστε αυτή την νεοφιλελεύθερη έκδοση της Ευρώπης».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που τάσσεται κατά του δόγματος της λιτότητας και «της λογικής των ρήξεων που θα οδηγούσαν στη διάλυση της Ευρώπης» και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην νέα κυβέρνηση της Ελλάδας και την τρόικα ξεκίνησαν αρνητικά καθώς «εμείς είχαμε εκλεγεί ακριβώς για να θέσουμε τέλος στη λιτότητα, ενώ από την άλλη π��ευρά υπήρχαν τα ίδια άτομα που την είχαν υποβάλει».
Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λέει όχι στη λιτότητα αλλά λέει «ναι» σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στην κρατική μηχανή, «στον τρόπο λειτουργίας της, στο φορολογικό σύστημα και στο παραγωγικό μοντέλο».
Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι οι προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας επικεντρώνονται σε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει «χαμηλό πρωτογενές πλεόνασμα, βιώσιμη επιστροφή του χρέους, συντάξεις που να ��ντέξουν μακροπρόθεσμα, ισχυρά κοινωνικά δικαιώματα που να συμπεριλαμβάνουν την επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top