Βερολίνο: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ αλλά πρέπει να μας φέρει μεταρρυθμίσεις

«Οι συνομιλίες Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ δεν υποκαθιστούν τους θεσμούς» είπε ο Ζάιμπερτ

Βερολίνο: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ αλλά πρέπει να μας φέρει μεταρρυθμίσεις

​Το Βερολίνο επιμένει ότι δεν υπάρχει ο δρόμος της πολιτικής λύσης, αντιθέτως τον τελευταίο λόγο έχουν οι θεσμοί και το Eurogroup στο θέμα της Ελλάδας. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, όταν κλήθηκε να επιβεβαίωσε την χθεσινή συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ.

«Η χθεσινή συνομιλία ήταν συνέχεια του σχήματος που ξεκίνησε στην Ρίγα της Λετονίας, μεταξύ Τσίπρα-Μέρκελ και Ολάντ. Υπάρχει πολύ στενή συνεργασία μεταξύ τους. Ο Γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα Καγκελάριος είναι φίλοι με την Ελλάδα και σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά οι μεταξύ τους συνομιλίες δεν υποκαθιστούν τους θεσμούς» δήλωσε ο κ.Ζάιμπερτ, σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της Αθήνας περί πολιτικής λύσης.

«Ο κ.Ολάντ και η κα Μέρκελ θέλουν η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, αλλά θα πρέπει η Αθήνα να παρουσιάσει έναν πλήρη κατάλογο μεταρρυθμίσεων, ο οποίος θα εγκριθεί από τους θε��μούς, μετά από το Eurogroup, και στην συνέχεια από τα εθνικά κοινοβούλια. Αυτή είναι η διαδικασία» τόνισε ο κ.Ζάιμπερτ, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και τις χθεσινές δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κ.Λαγκάρντ περί Grexit.

«Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top