Η Ελλάδα διχάζει τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ

Οι μισοί λένε μεταρρυθμίσεις ή Grexit και οι άλλοι μισοί προειδοποιούν για καταστροφή

Η Ελλάδα διχάζει τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ

​Διχασμένοι είναι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ για το ζήτημα της Ελλάδας, με τους μισούς να απαιτούν μεταρρυθμίσεις, αλλιώς απειλούν με Grexit και τους άλλους μισούς να κάνουν λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Μίχαελ Φουξ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, ο οποίος υποστηρίζει:

«Πρέπει κανείς να βλέπει τα πράγματα λογικά: για την ευρωζώνη το σενάριο Grexit είναι αντιμετωπίσιμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στο μεταξύ δημιουργήσει ισχυρούς χρηματοοικονομικούς θεσμούς, κάτι που περιόρισε τους κινδύνους μετάδοσης της κρίσης».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «είναι στo χέρι της Ελλάδας ποια θα είναι η εξέλιξη της χώρας», προειδοποιώντας ότι «αν η Αθήνα δεν εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να αποδεσμευθεί η υπόλοιπη βοήθεια ούτε να συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα Grexit, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Στο ίδιο πνεύμα και ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών, Έκχαρτ Ρέμπεργκ, o οποίος δήλωσε στην Bild:

«Οι επιπτώσεις ενός Grexit είναι διαχειρίσιμες. Η ΕΕ βρίσκεται σε διαφορετική κατάσταση από αυτή που ήταν πριν από τρία, τέσσερα ή πέντε χρόνια. Ένα Grexit θα έβλαπτε κυρίως τους Έλληνες».

Τέλος ο πρόεδρος του CDU/CSU στην επιτροπή οικονομικών της Μπούντεσταγκ, Χανς Μίχελαμπαχ, δήλωσε: «οι αλλαγές στη συμφωνία για την πληρωμή της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας είναι προφανείς. Γι’ αυτό θα έπρεπε η Μπούντεσταγκ να αποφασίσει για την αποδέσμευσή της».

Από την άλλη αυξάνονται οι φωνές που υποστηρίζουν την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του CDU/CSU στην επιτροπή προϋπολογισμών της Μπούντεσταγκ, Ν. Μπράκμαν δήλωσε σήμερα στην Bild:

«Δεν θα επιτρέψουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα. Γι' αυτό πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουμε, ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα βοήθειας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top