Τελεσίγραφο του EuroWorking Group προς την Ελλάδα!

Για συμφωνία το αργότερο μέχρι την Πέμπτη - Πρ. δημοσίευση: 21.26

«Τελεσίγραφο» φέρεται να απηυθυνε στην ελληνική κυβέρνηση το EuroWorking Group στη σημερινή του συνεδρίαση ότι εάν δεν κλείσει έως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, τότε δεν θα υπάρχει πλέον πρόγραμμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Δηλαδή, η Ελλάδα θα χάσει τα 1,8 δισ. ευρώ της δόσης που έχει απομείνει από τον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως και τα 10,9 δισ. ευρώ του EFSF για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών και τα οποία θα είναι διαθέσιμα έως τις 30 Ιουνίου.

Το «τελεσίγραφο» αυτό φαίνεται μάλιστα να ήταν και η αιτία της τηλεδιάσκεψης Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ που ακολούθησε.

Βασικό θέμα του EuroWorking Group που συνεδρίασε ήταν το κυπριακό πρόγραμμα, αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε και στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης από τη συνεδρίαση, το κλίμα ήταν πολύ κακό για την χώρα μας και διαμηνύθηκε ότι μετά την Τετάρτη ή την Πέμπτη δεν θα επαρκεί πλέον ο χρόνος για διαπραγμάτευση, δεδομένων των πιεστικών ταμειακών αναγκών της Ελλάδας…

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκήθηκε έντονη κριτική στην ελληνική ομάδα για τη στάση της κυβέρνησης στον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό και το πλεόνασμα.


Δεν αποκλείεται πάντως να προγραμματισθεί νέα συνεδρίαση για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, κάνουν λόγο για δύσκολη διαπραγμάτευση και για διαβουλεύσεις που αποδίδουν, αρνούμενοι τα περί τελεσιγράφου...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top