Λαγκάρντ: το Grexit είναι μία πιθανότητα!

«Δεν θα είναι και η καταστροφή του ευρώ» υποστήριξε…

Λαγκάρντ:  το Grexit είναι μία πιθανότητα!
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί μια πιθανότητα, υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Δεν θα είναι μια βόλτα στο πάρκο, αλλά δεν θα αποτελέσει και το τέλος του ευρώ", σημείωσε σύμφωνα με το Reuters η κ. Λαγκάρντ.

Η ίδια εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, προσθέτοντας ότι είναι "ιδιαίτερα απίθανο" να υπάρξει περιεκτική συμφωνία τις επόμενες μέρες.

"Μετά τα θετικά σινιάλα από την Αθήνα πριν από 10 μέρες, την τελευταία εβδομάδα δεν έχουν συμβεί πολλά", υπογράμμισε.

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματοδότησης προς την Ελλάδα χωρίς μια ξεκάθαρη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν βλέπει ουσιαστικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις

Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει προτού η Ελλάδα και οι πιστωτές της καταλήξουν σε μια συμφωνία για παροχή ρευστού με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, δήλωσε επίσης σε συνέντευξή της στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία της εργασίας προς μια λύση για την Ελλάδα και δεν θα έλεγα πως έχουμε ήδη φτάσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα», σχολίασε. «Τα πράγματα έχουν κινηθεί, όμως εξακολουθεί να υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε. Σημείωσε πάντως πως έχει "καλό προαίσθημα" ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top