Δεκτή η τροπολογία για την παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή: Επίθεση σε κυβέρνηση από ΝΔ, ΚΚΕ και Ποτάμι

Δεκτή η τροπολογία  για την παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Δεκτή έκανε ο Δημήτρης Στρατούλης, την παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες εως την 1 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η παράταση κρίθηκε αναγκαία γιατί «οι ουρές είναι τεράστιες στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν μπορούν οι οφειλέτες να εξυπηρετηθούν».
«Παρά την οικονομική δυσκολία που υπάρχει, μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί οφειλές περίπου 4,2 δισ. ευρώ από 200.000 οφειλέτες, ενώ ως π��ώτη δόση έχουν εισπράξει περίπου 150 εκ. ευρώ τα ταμεία» σημείωσε ο κ. Στρατούλης.
Άναψαν τα αίματα στη Βουλή: Επίθεση σε κυβέρνηση από ΝΔ, ΚΚΕ και Ποτάμι
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση.
«Εδώ συμβαίνουν απολύτως ακατανόητα πράγματα. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μην έχει εικόνα της πραγματικής εικόνας των διαπραγματεύσεων; Γίνονται ερήμην του ή έχει πρόβλημα αντίληψης; Ανακοίνωσε ο ίδιος χθες ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Δεν πέρασαν 12 λεπτά για να βγει ανακοίνωση από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ ότι δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία. Και ακολούθησε ορυμαγδός ανακοινώσεων από ΔΝΤ, Κομισιόν κλπ. που διέψευδαν τα περί συμφωνίας» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πούλησε ωραία ιστορία στον λαό ότι θα μείνουμε στο ευρώ χωρίς μνημόνιο», ενώ προειδοποίησε πως «αν πάτε τη χώρα στα βράχια, δεν θα μείνει έτσι. Θα αναζητηθούν ευθύνες».
Η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μίλησε μετά τον κ. Γεωργιάδη, τόνισε ότι «είμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία» και ένα λόγο για πολιτική λύση
«Οι θεσμοί θα αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη» σημείωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Έχουμε πλήρη συναίσθηση για το που βρίσκετε η χώρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε όταν αναλάβαμε. Είχαν αποκρυφτεί και πολλά διότι δεν βρήκαμε success story και πρωτογενή πλεονάσματα».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε o Θανάσης Παφίλης, ο οποίος θύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ τα περί… πεντοζάλης.
«Είπατε ότι θα χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη. Αλλά χορεύετε εσείς στο ταψί. Όχι εσείς όμως, αλλά ο ελληνικός λαός. Είπατε ότι θα αλλάξει η Ευρώπη. Αλλάζει; Αυτό που ζούμε είναι τραγωδία» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε και ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος τόνισε πως «απ’ τη Deutsche Welle μαθαίνουμε τι συμβαίνει, όπως το έκαναν στην κατοχή και τη δικτατορία».
«Ο πρωθυπουργός μας ζήτησε χθες να μην ακούμε τις Κασσάνδρες. Δεν το κάνουμε, κλείνουμε τα αυτιά. Αλλά στήριξη δεν σημαίνει να μην ασκείς κριτική. Είναι όμως ο ίδιος που δεν θα πρέπει να ακούει τις Κασσάνδρες και την τρόικα της δραχμής. Να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία. Είναι πολλά τα χρήματα που έχουν ποντάρει και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό στη δραχμή» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top