ΔΝΤ: Πρέπει να γίνει ακόμη δουλειά για να φτάσουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα

«Δεν υπάρχει αίτημα για ενοποίηση των δόσεων» δήλωσε ο Μάρεϊ.

ΔΝΤ: Πρέπει να γίνει ακόμη δουλειά για να φτάσουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα
Οι συζητήσεις για τη συμφωνία συνεχίζονται, αλλά πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά, διαμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, την ίδια ώρα που συνεχίζεται το αλαλούμ για το αν βρίσκεται κοντά ή μακριά η συμφωνία, με την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει την πρώτη εκδοχή και την Κομισιόν να την «αδειάζει». «Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε συμφωνία το γρηγορότερο δυνατό» υπογράμμισε πάντως ο Μάρεϊ.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τρίτο πρόγραμμα» δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι το Ταμείο εστιάζει στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Παράλληλα επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι ευέλικτο και ανοιχτό σε εναλλακτικές προτάσεις για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, αλλά παραμένει σταθερό στο ότι πρέπει να επιτευχθεί η πλήρης ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ώστε να μην ξαναβρεθεί η χώρα στο ίδιο σημείο. «Θέλουμε μια περιεκτική συμφωνία και όχι κάποια αποσπασματικά μέτρα», διευκρίνισε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι δεν υπήρξε αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για να πληρωθούν μαζί οι δόσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως η χώρα έχει το δικαίωμα αυτό, ενώ τόνισε ότι η προηγούμενη χώρα που το έκανε αυτό ήταν η Ζάμπια.

Όσον αφορά την κατάσταση της ρευστότητας στην Ελλάδα, ο κ. Μάρεϊ απάντησε ότι το Ταμείο δεν διαθέτει νέα στοιχεία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top