Αντώναρος: «Η κεντροδεξιά ν’ απαλλαγεί από βαρίδια, σώγαμπρους και εμμονικά στοιχεία»

Αλλά και κριτική στην Μπακογιάννη για την δήλωση για capital control

Νέα επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ουσιαστικά για ακροδεξιά στροφή, εξαπέλυσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος ζήτησε χαρακτηριστικά «η κεντροδεξιά ν’ απαλλαγεί από βαρίδια, σώγραμπρους και εμμονικά στοιχεία».

«Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή εγώ ως παλιό στέλεχος της ΝΔ να έχω την αίσθηση ότι το κόμμα περιορίζεται σε φωνές που φαίνεται να έρχονται από τις παρυφές της ακροδεξιάς» είπε ο κ. Αντώναρος.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές, διερωτήθηκε: «Έχουμε μια συμφωνία που πιστεύω πως έρχεται, δεν πρέπει εμείς ως ΝΔ να είμαστε έτοιμοι να πούμε τι θα κάναμε αύριο;». Για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε: «Θεωρώ πολύ πιθανό να ολοκληρωθούν οι συνεννοήσεις, ξέρω ότι πάντα πριν την ολοκλήρωση τους όλοι μιλάνε για ρήξη».

Ζήτησε επίσης από τη ΝΔ να μελετήσει τη συμφωνία, για την οποία προέβλεψε ότι «δεν θα είναι ευνοϊκή θα είναι μέτρια στην καλύτερη εκτίμηση, ειδικά αν εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή η συγκυβέρνηση». Πρόσθεσε όμως ότι «τότε είναι που η ΝΔ πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία».

Ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε πάντως ατυχή τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για έλεγχο των κεφαλαίων στις τράπεζες. «Αυτά δεν λέγονται δημόσια ακόμη και αν έχεις πληροφορίες», τόνισε.

Για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις όπως ο μέσος πολίτης αναμένοντας την επίτευξη της συμφωνίας.

«H ΝΔ, ο κεντρικός φορέας της, ήταν και πρέπει να είναι ένα κόμμα με ανοιχτή αγκαλιά, με πολυσυλλεκτική διάθεση, με κοινωνική ευαισθησία, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είχαμε πάντα στους κόλπους μας, φωτεινά μυαλά που εξέφραζαν διάφορες απόψεις, δεν ήμασταν όλοι καρμπόν, αλλά η κρατούσα άποψη ήταν η φωνή της συναίνεσης» σχολίασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος άσκησε κριτική kai στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

«Είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών να λέει πράγματα και μετά να τα παίρνει πίσω; αυτός δεν είναι καλός τρόπος διαπραγμάτευσης αλλά αυτό θα το κρίνουμε εκ του αποτελέσματος» είπε, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ.Βαρουφάκη για την φορολόγηση των αναλήψεων μέσω ΑΤΜ.