Με τον Μπαν Κι Μουν για το μεταναστευτικό συναντήθηκε ο Αβραμόπουλος

Συζήτησαν για την επανεγκατάσταση προσφύγων από τρίτες χώρες

Με τον Μπαν Κι Μουν για το μεταναστευτικό συναντήθηκε ο Αβραμόπουλος

Με κεντρικό θέμα συζήτησης την πρόταση της ΕΕ για την επανεγκατάσταση προσφύγων από τρίτες χώρες προς την ΕΕ συναντήθηκαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μπαν Κι Μουν στις Βρυξέλλες.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της ΕΕ με τον ΟΗΕ στο ζήτημα της μετανάστευσης, την οποία χαρακτήρισε «μια παγκόσμια πρόκληση που χρειάζεται παγκόσμια προσέγγιση».

«Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι ζήτημα άμεσης ανάγκης και είναι καθοριστικής σημασίας η συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΟΗΕ τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί στη λήψη μέτρων για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών: «Η Ευρώπη έχει πολύ σημαντικό ρόλο και ευθύνη. Η σωτηρία ανθρώπινων ζωών θα πρέπει να είναι προτεραιότητα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται τους μετανάστες εξαιτίας της χαμηλής πληθυσμιακής αύξησης αλλά και της γήρανσης του πληθυσμού της, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων δουλεμπορίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top