Σακελλαρίδης: Θέλουμε να έχουμε συμφωνία μέχρι την Κυριακή –Τώρα την γράφουμε !

"Ούτε δεχόμαστε, ούτε κάνουμε εκβιασμούς"

Σακελλαρίδης: Θέλουμε να έχουμε συμφωνία μέχρι την Κυριακή –Τώρα την γράφουμε !

Αισιόδοξος ότι μέχρι την Κυριακή θα υπάρξει συμφωνία εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στο briefing των πολιτικών συντακτών.

«Η ελληνική ομάδα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες έχει μεταβεί με σκοπό να κλείσει η συμφωνία μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν είναι λόγια του αέρα ότι ετοιμάζεται η συμφωνία... εδράζεται σε πολλά στοιχεία, στην πρόοδο που έχει γίνει. Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σακελλαρίδης.

«Εμείς θέλουμε συμφωνία, έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση από αυτή που αναλογουσε στην Ελλάδα» πρόσθεσε για το ίδιο θέμα ο κ.Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μιλάμε για δύο διαφορετικά κείμενα,αλλά για ένα κοινό κείμενο της κυβέρνησης με τους θεσμούς».

«Όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει συμφωνίες και διαφωνίες για θέματα που είναι ανοιχτά. Είναι ώρα να αποτυπωθούν στο χαρτί όλα αυτά στα οποία συμφωνούμε και εκείνα στα οποία διαφωνούμε» πρόσθεσε.

«Ελπίζω στο επόμενο briefing να μιλάμε πιο συγκεκριμένα γι' αυτή τη συμφωνία» είπε με νόημα στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας για τις ελληνικές τράπεζες.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εκβιάζεται, ο κ.Σακελλαρίδης είπε ότι «εκβιασμούς η κυβέρνηση δεν δέχεται και δεν κάνει».

Σε ερώτηση κατά πόσο αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να αποπληρώσει όλες τις δόσεις προς το ΔΝΤ στις 19 Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επαναλαμβάνοντας πως είναι ώριμες οι συνθήκες, προκειμένου να επέλθει συμφωνία σύντομα.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο κ.Σακελλαρίδης είπε ότι φορείς που αναδεικνύουν αλυτρωτικές αντιλήψεις, υπονομεύουν την προοπτική της συνεργασίας.

Ο κ.Σακελλαρίδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τον υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών μετά τη συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «θα το δούμε όταν υλοποιηθεί η συμφωνία», προσθέτοντας ότι «η συναίνεση θα ήταν ευκταία».

«Ο κ.Λιου αντιλαμβανόμενος τα ζητήματα σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία δείχνει ενδιαφέρον να επέλθει η συμφωνία» ήταν το σχόλιο του κ. Σακελλαρίδη για την στάση του αμερικανού υπουργού Οικονομικών.
«Δεν θεωρώ απίθανο να υπάρχει μια επικοινωνία με Γιούνκερ-Ολάντ-Μέρκελ», εν όψει της συνάντησης που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ακόμα ο κ. Σακελλαρίδης.

Στο ερώτημα αν υπήρξαν «βασανιστήρια» κατά την ακρόαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν συμμερίζομαι την άποψη περί βασανισμού, αντιλαμβάνομαι ότι τέτοιες διαδικασίες είναι κοπιαστικές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζομαι την άποψη περί βασανισμού», επισημαίνοντας ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν χρειάζεται συγκεκριμένες ενέργειε�� από την κυβέρνηση για να νιώσει τη στήριξή της

Για το θέμα του Άγιου Ευστράτιου είπε ότι έχουν γίνει οι τελικές κινήσεις, ώστε να λυθεί το ζήτημα της απευθείας σύνδεσης του νησιού με το Λαύριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top