Κουρουμπλής: Εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση σύντομα θα έχουμε πρόβλημα με τα νοσοκομεία

Αιχμές για τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Κουρουμπλής: Εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση σύντομα θα έχουμε πρόβλημα με τα νοσοκομεία

​Για την τραγική οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων, μίλησε το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκφράζοντας την ανάγκη να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό μια συμφωνία με τους πιστωτές.

«Εάν δεν υπάρξει το φθινόπωρο χρηματοδότηση θα έχουμε πρόβλημα με τα νοσοκομεία» προειδοποίησε ο υπουργός, εκτιμώντας ωστόσο ότι «θα πρυτανεύσει η λογική και στις δυο πλευρές και θα υπάρξει συμφωνία».

Μέχρι στιγμής πάντως, όπως είπε στον Real FM, ο κ.Κουρουμπλής, κανένα νοσοκομείο δεν έχει καταθέσει αίτημα για χρηματοδότηση, ενώ διαβεβαίωσε πως «τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή έχουν τη στήριξη του υπουργείου».

«Υπάρχουν 200 εκατομμύρια ευρώ, που είναι δεσμευμένα για τις ανάγκες των προμηθειών» είπε ο κ.Κουρουμπλής, αφήνοντας αιχμές για την κατάσταση που άφησε στα νοσοκομεία, ο πρώην υπουργός υγείας της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το τι έχει παραδώσει ο κ. Γεωργιάδης είναι για να κλαίμε όλοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε, τα χρέη των νοσοκομείων προς τρίτους αγγίζουν τα 918 εκατομμύρια ευρώ, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς φαρμακοβιομηχανίες και άλλους παρόχους τα 1.3 δισεκατ ευρώ, ενώ η δαπάνη των νοσοκομείων ξεπέρασε τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ κανένας δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top