Ο. Κεφαλογιάννη: «Καταρρακώνει τη χώρα η διάψευση του πρωθυπουργού από τους θεσμούς»

«Στο τραπέζι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης»

​Την απογοήτευσή της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ο. Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι η χθεσινή διάψευση του πρωθυπουργού από τους θεσμούς εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα.

«Οι κυβερνώντες διαψεύδονται κάθε μέρα σ’ όλα αυτά που προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω. Έχουν χτίσει ουσιαστικά μια παράλληλη πραγματικότητα με όρους επικοινωνίας και έρχεται δυστυχώς διάψευση σχεδόν κάθε μέρα», είπε η κα. Κεφαλογιάννη στην εκπομπή Live U και πρόσθεσε:

«Με πολύ μεγάλη λύπη είδα χθες να βγαίνουν εκπρόσωποι όλων των θεσμών και να διαψεύδουν την αισιοδοξία του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο και δείχνει και την καταρράκωση της εικόνας και του κύρους της χώρας».

Η κα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν την ανίσχυρη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να υπάρξει μια σύμπραξη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της χώρας απάντησε:

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να δημιουργήσουμε συνθήκες μιας εθνικής συνεννόησης και αυτό διότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα πρέπει να δούμε ότι υπάρχει δ��άθεση για μια τέτοια συνεννόηση. Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουμε ξεκαθαρίσει ότι προέχει το εθνικό συμφέρον και άρα εμείς θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή».

Η βουλευτής της ΝΔ, διευκρίνισε πάντως ότι δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει ουσιαστικά τη Βουλή για την διαπραγμάτευση, η οποία όπως είπε «γίνεται εν κρυπτώ» και προς το παρόν δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

«Παρ’ όλ’ αυτά παραμένει ένα θέμα στο τραπέζι κα�� επειδή η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ενδεχομένως μία διέξοδος θα ήταν και μία κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται μια ευρύτερη συνεργασία», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top