Μπλανσάρ: Η ευρωζώνη θα επιβιώσει από μία έξοδο της Ελλάδας

«Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει»

Την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να επιβιώσει από μία έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα εξέφρασε ο Ολιβιέ Μπλανσάρ σε συνέντευξη στην Handelsblatt.

«Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Εάν όμως συνέβαινε, είμαι πεπεισμένος ότι το ευρώ θα επιβίωνε» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ μελέτησε το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η κρίση επεκτεινόταν και σε άλλες χώρες και -όπως τόνισε- «η ΕΚΤ έχει τα μέσα να την σταματήσει».

Ο Μπλανσάρ θεωρεί ότι είναι δυνατόν να βγει η Ελλάδα από την κρίση, όμως οι πιστωτές της θα πρέπει να είναι έτοιμοι να της χορηγήσουν επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια.

«Η Αθήνα και οι πιστωτές της θα πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ οι Έλληνες θα πρέπει να παρουσιάσουν και μια σειρά από αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου.

Τέλος, ο Μπλανσάρ σημείωσε ότι το ΔΝΤ δεν σκοπεύει να συμμετάσχει παρά μόνο σε ένα πρόγραμμα βοήθειας που θα θεωρεί «κατάλληλο» και διευκρίνισε ότι όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις η θέση του Ταμείου είναι «αρκετά ευέλικτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top