Διαψεύδει ο Τσακαλώτος τα περί αποκάλυψης για τρίτο πακέτο βοήθειας στη FAZ

«Είπα απλά για συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την 1η Ιουλίου» - Πρ. δημοσίευση: 21.17

Για αποκάλυψη που γίνεται για πρώτη φορά από Έλληνα αξιωματούχο περί διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης για τρίτο πακέτο βοήθειας κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Zeitung, στην οποία μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την προδημοσίευση του άρθρου στην ιστοσελίδα της FAZ (θα δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοση της Πέμπτης), ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων διέψευσε ότι αναφέρθηκε σε τρίτο πακέτο.

Τι λέει η FAZ

«Οι συνομιλίες με τους εταίρους περιλαμβάνουν, όχι μόνο τους όρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για πρόσθετη βοήθεια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στη FAZ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Όπως σημειώνεται στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι δύο διαπραγματεύσεις έχουν ενωθεί» και υπάρχει ανάγκη σύγκλισης των δύο πλευρών σε έναν συγκεκριμένο κατάλογο μέτρων.


Τέλος, η γερμανική εφημερίδα, σημειώνει ότι ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως η συμφωνία θα πρέπει να είναι κατάλληλη, ��όσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής πλευράς, όχι μόνο για την ίδια τη χώρα αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟ του κόμματος.

Η διάψευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Διαψεύδω ότι στη συνέντευξη μου στη FAZ 27.5.15 έκανα λόγο για πακέτο διάσωσης» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του άρθρου στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας.

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, «το μόνο που είπα είναι αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist [15.5.15] ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτουμένων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».