Διαψεύδει ο Τσακαλώτος τα περί αποκάλυψης για τρίτο πακέτο βοήθειας στη FAZ

«Είπα απλά για συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την 1η Ιουλίου» - Πρ. δημοσίευση: 21.17

Διαψεύδει ο Τσακαλώτος τα περί αποκάλυψης για τρίτο πακέτο βοήθειας στη FAZ

Για αποκάλυψη που γίνεται για πρώτη φορά από Έλληνα αξιωματούχο περί διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης για τρίτο πακέτο βοήθειας κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Zeitung, στην οποία μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την προδημοσίευση του άρθρου στην ιστοσελίδα της FAZ (θα δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοση της Πέμπτης), ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων διέψευσε ότι αναφέρθηκε σε τρίτο πακέτο.

Τι λέει η FAZ

«Οι συνομιλίες με τους εταίρους περιλαμβάνουν, όχι μόνο τους όρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για πρόσθετη βοήθεια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στη FAZ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Όπως σημειώνεται στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι δύο διαπραγματεύσεις έχουν ενωθεί» και υπάρχει ανάγκη σύγκλισης των δύο πλευρών σε έναν συγκεκριμένο κατάλογο μέτρων.

fazzz.jpg

Τέλος, η γερμανική εφημερίδα, σημειώνει ότι ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως η συμφωνία θα πρέπει να είναι κατάλληλη, ��όσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής πλευράς, όχι μόνο για την ίδια τη χώρα αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟ του κόμματος.

Η διάψευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Διαψεύδω ότι στη συνέντευξη μου στη FAZ 27.5.15 έκανα λόγο για πακέτο διάσωσης» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του άρθρου στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας.

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, «το μόνο που είπα είναι αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist [15.5.15] ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτουμένων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top