Νέα πρόκληση από τον Έ. Ράμα: Θέτει θέμα για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα!

«Δεν έχουμε βρει ακόμα κοινή γλώσσα με τη νέα κυβέρνηση»

Νέα πρόκληση από τον Έ. Ράμα: Θέτει θέμα για τα θαλάσσια  σύνορα με την Ελλάδα!
Σε νέα πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος αν και υποστήριξε ότι η χώρα του έχει σχέσεις καλής γειτονίας και στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, έθεσε ουσιαστικά ζήτημα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και υποστήριξε ότι «δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας».

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα, πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την κυβέρνηση της Αθήνας. «Έχω συγχαρεί τον πρωθυπουργό Τσίπρα για την εκλογή του και τον έχω καλέσει να επισκεφθεί τα Τίρανα και θα ήμουν ευτυχής να επισκεφθώ την Αθήνα» τόνισε.

Για τις έρευνες από την Ελλάδα στο Ιόνιο ανέφερε: «Κανείς δεν πρέπει να ξαφνιάζεται, αν το αλβανικό κράτος ζητάει από τις ελληνικές αρχές, με βάση της διπλωματικές πρακτικές, πληροφορίες για τις έρευνες στο Ιόνιο. Και δεν είναι μυστικό να πω ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, η προσπάθεια να βρούμε κοινή γλώσσα και να επιλύσουμε ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος, όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα».

Όσον αφορά την εκλογή του Σπετίμ Ιντρίζι, από το ακραίο εθνικιστικό κόμμα των Τσάμηδων PDIU, ως αντιπροέδρου του αλβανικού κοινοβουλίου, υποστήριξε: «Όπως εμείς δεν φανταζόμαστε να υποδείξουμε στην Αθήνα ποιον να επιλέξει στην ηγεσία του κοινοβουλίου ή της κυβέρνησής της, έτσι δεν φανταζόμαστε την Αθήνα να κάνει το ίδιο σε εμάς»!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top