Κριτική από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στον Α. Τσίπρα

Ζητούν εξηγήσεις για τη διαφωνία μεταξύ των θεσμών και τις «Κασσάνδρες»

Κριτική στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό ασκούν σε ανακοινώσεις τους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, για τη διαπραγμάτευση αλλά και για τα όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας από το ΥΠΟΙΚ.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «είναι τραγικό ο κ. Τσίπρας να πανηγυρίζει επειδή θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις», και ότι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι αυτό γίνεται οριακά και εκδηλώνει την ανακούφισή του.

Ζητά επίσης από την κυβέρνηση να κατανοήσει ότι το ζήτημα δεν είναι η μετατόπιση της ευθύνης τυχόν αδιεξόδου στους «θεσμούς», αλλά η αποτροπή ενός αδιεξόδου που θα στρεφόταν πρωτίστως κατά της Ελλάδας.

Να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις καλεί τον Πρωθυπουργό από την πλευρά του το Ποτάμι, μετά τη δήλωσή του για Κασσάνδρες που πρέπει ο λαός να αγνοήσει.

«Όταν ο κ. Τσίπρας καλεί να κλείσουμε τα αυτιά στις Κασσάνδρες, προφανώς έχει στο μυαλό του εκείνους στο κυβερνητικό στρατόπεδο που μιλούν για Κούγκια και προαναγγέλλουν ρήξη και επιστροφή στη δραχμή - το ίδιο μήκος κύματος με ακραίους στην ΕΕ που θέλουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πάντως, αποτιμάται από το κόμμα του κ. Θεοδωράκη ως θετική η δήλωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, αλλά επισημαίνεται παράλληλα ότι «συνεχίζει να επικρατεί βαθύ σκοτάδι για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης» και ασκείται κριτική στην κυβέρνηση ότι «αντί της υπεύθυνης ενημέρωσης, η κυβέρνηση επιλέγει συνεχώς της διαρροές περιορισμένης ευθύνης, χωρίς πρόσωπο και υπογραφή» , με αφορμή το κυβερνητικό non paper που κυκλοφόρησε.

Το Ποτάμι ζητά να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα: «Ποια δημοσιονομικά μέτρα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, τι ύψους θα είναι και σε ποιους θα σταλεί ο λογαριασμός; Μιλάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης του υπάρχοντος προγράμματος ή για συμφωνία- πακέτο για τα επόμενα χρόνια; Προβλέπονται διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που θα βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας και ποιες είναι αυτές;».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top