Παυλόπουλος προς Κοτζιά: ηγείσθε του ΥΠΕΞ σε μία περίοδο που δεν είναι συνηθισμένη

Γιατί δήλωσε «τυχερός» ο υπουργός Εξωτερικών

Από τον Πρό��δρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έγινε δεκτός σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο προεδρικό μέγαρο.

«Ηγείσθε του υπουργείου Εξωτερικών σε μια περίοδο που κάθε άλλο παρά συνηθισμένη μπορεί να χαρακτηρισθεί, γιατί όπως αποδεικνύουν οι πολυσχιδείς πρωτοβουλίες σας, η δραστηριότητα του υπουργείου Εξωτερικών εκτείνεται πολύ πέραν των ορίων της παραδοσιακής διπλωματίας και της διαχρονικής υπεράσπισης των εθνικών μας θεμάτων και ά��τεται πτυχών της κρίσιμης αυτής διαπραγμάτευσης, η οποία γίνεται για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θερμά του λόγια και ανέφερε : «Είμαι τυχερός υπουργός Εξωτερικών, που είμαι υπουργός στη διάρκεια της δικιάς σας θητείας ως Πρόεδρος. Ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τις διεθνείς σχέσεις, ξέρει καλά το νομικό καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μεγαλόψυχος και μεγαλόκαρδος απέναντι στους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top