Κουβέλης: Είχαμε σχεδόν συμφωνήσει προεκλογικά με τον Τσίπρα

«Οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν το στοιχεία της εύκολης δημαγωγίας»

Κουβέλης: Είχαμε σχεδόν συμφωνήσει προεκλογικά με τον Τσίπρα

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για υποχωρήσεις λόγω εσωκομματικών πιέσεων άφησε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον Alpha 9,89.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως αν και προεκλογικά είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων, «αιφνιδίως και υπό το βάρος των εσωκομματικών αντιδράσεων, εκφωνήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι "ένα είναι το πρόγραμμα, αυτό της Θεσσαλονίκης"».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να συμμετέχει στις εκλογές αποκλειστικά με το δικό του πρόγραμμα, δεν ήταν δυνατό να προχωρήσει η ΔΗΜΑΡ σε συμφωνία».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν βγαίνει και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν το στοιχείο της εύκολης δημαγωγίας».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση δείχνει κάποια σημάδια ρεαλισμού και πρόσθεσε: «Εκτιμώ ότι συμφωνία θα υπάρξει, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της και τον χρόνο εφαρμογής των μέτρων που θα περιλαμβάνονται. Η συμφωνία θα είναι σε δυο φάσεις. Μπορεί να υπάρχει μέσα αναφορά για το κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα αλλά η αντιμετώπισή του θα μετατεθεί χρονικά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top