Γκρούεφσκι: Δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει πλήρως προσηλωμένη στα οικονομικά της προβλήματα

Αιχμές ότι η λύση στο θέμα της ονομασίας αργεί εξαιτίας της Αθήνας

​Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σχολίασε σε συνέντευξή του, ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα παραμένει πλήρως προσηλωμένη στα οικονομικά της προβλήματα. Ελπίζω πως η Ελλάδα, μετά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αυτών και το ξεπέρασμα της κρίσιμης φάσης τους, θα εστιάσει σε αυτό το πρόβλημα (σ.σ. της ονομασίας), η λύση του οποίου είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών» είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με τον κ Γκρούεφσκι, η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα εργάζονται στην παρούσα φάση για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, τα οποία, όπως είπε, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση κάποιων άλλων ζητημάτων από διάφορους τομείς.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι η χώρα του παραμένει άδικα για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός του ΝΑΤΟ, εκτιμώντας πως εάν δεν υπήρχε η διαφορά για το ζήτημα της ονομασίας, η ΠΓΔΜ θα είχε ενταχθεί προ πολλού στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και όχι μόνο θα είχε αρχίσει, άλλα θα είχε ολοκληρώσει μέχρι τώρα τις εν��αξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, που αποτελούν και στρατηγική επιλογή της ΠΓΔΜ.

Σχετικ�� με "θεωρίες συνωμοσίας", ότι πίσω από τα πρόσφατα επεισόδια στο Κουμάνοβο βρίσκονται ισχυρές χώρες της Δύσης, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, ο κ.Γκρούεφσκι υποστήριξε, ότι η κυβέρνησή του δεν διαθέτει καμία ένδειξη για ανάμειξη των χωρών αυτών στα επεισόδια στο Κουμάνοβο και συμπλήρωσε ότι είναι σχεδόν αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι οι αναφερόμενες χώρες, οι οποίες, όπως είπε, συνέβαλαν αποφασιστικά στην σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ΠΓΔΜ, να επιδιώκουν τώρα την αποσταθεροποίηση της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top