Βαλυράκης: «Η Siemens μπορεί να εξαναγκαστεί να δώσει πληροφορίες

Στην εξεταστικη επιτροπή τη�� Βουλής

«Η Siemens μπορεί να εξαναγκαστεί να δώσει πληροφορίες που θα διαλευκάνουν το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς» επισήμανε ο πρώην υπουργός και επικεφαλής τ��ς αντίστοιχης εξεταστικής επιτροπής που είχε συσταθεί το 2010 για την υπόθεση της Siemens Σήφης Βαλυράκης, κατά τις εργασίες της παρούσας επιτροπής.

«Αποδείχθηκε ότι υπήρχε εγκληματική οργάνωση μέσα στη Siemens που στόχευε στη διοχέτευση μαύρου χρήματος. Συστηματικές δωροδοκίες κρατικών υπαλλήλων και στελεχών στο σύνολο των δομών του ελληνικού κράτους. Σκοπός ήταν να εξασφαλιστεί προνομιακή θέση στον ανταγωνισμό για τις προμήθειες του δημόσιου τομέα» ανέφερε ο κ. Βαλυράκης.

Πρόσθεσε ότι αποδείχθηκε επίσης ότι η Siemens υπερτιμολογούσε τις συμβάσεις της και αύξανε το κόστος των συμβάσεων κατά 10%. Έδινε ένα 8% από τα χρήματα για να δωροδοκεί υπηρεσιακούς παράγοντες και 2% για κόμματα και μέλη ��ων κυβερνήσεων!

Κριτική άσκησε και στη Δικαιοσύνη για την οποία ανέφερε ότι εξέταζε τις υποθέσεις που αφορούσαν την εταιρία με διαφορετικούς κάθε φορά δικαστικούς λειτουργούς, γεγονός που δεν επέτρεπε την συνολική διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθύμισε ακόμα ότι τότε η Βουλή δεν υπερψήφισε την πρόταση της επιτροπής για διερεύνηση ποινικών ευθυνών ότι δεν δέχθηκε η υπόθεση να πάει για περαιτέρω διερεύνηση στο αρμόδιο δικαστικό όργανο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top