Φουντώνουν πάλι τα σενάρια για κάλπες (πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα)

Λόγω της δυστοκίας στις διαπραγματεύσεις

Φουντώνουν πάλι τα σενάρια για κάλπες (πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα)
Η δυστοκία στις διαπραγματεύσεις "φουντώνει" τα σενάρια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα. Το κλίμα στο κυβερνών κόμμα είναι ηλεκτρισμένο μετά το 44% που πήρε η πρόταση Λαφαζάνη στην ΚΕ για ρήξη και τα σενάρια που θέλουν την όποια συμφωνία να περιλαμβάνει δύσκολα μέτρα.

Δύο ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο Κώστας Χρυσόγονος και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με διαφορά μισής ώρας εξέφρασαν εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις.
"Δεν βλέπω συμφωνία στον ορίζοντα - Μόνη λύση η αναβάπτιση από το λαό με δημοψήφισμα" δήλωσε ο κ. Χρυσόγονος, αλλά "ο κόσμος ψήφισε τον Τσίπρα για να κυβερνήσει, όχι για αρχηγό εφορευτικής επιτροπής να στήνει κάλπες κάθε τρεις μήνες" εξέφρασε την δική του άποψη ο Δ, Παπαδημούλης.

Το γάντι για εκλογές πέταξε στην εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Νίκος Φίλης στον Άδωνι Γεωργιάδη. "Αν πιστεύετε ότι είμαστε πολιτικοί απατεώνες ζήτησε εκλογές" του είπε ο κ. Φίλης.

Και άλλα κυβερνητικά στελέχη δεν τις αποκλείουν, αν οι δανειστές επιμείνουν σε μέτρα που, όπως λένε, δεν γίνονται αποδεκτά. Στην περίπτωση αυτή " είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα", όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης.

Το 44% που πήρε η γραμμή Λαφαζάνη στην ΚΕ για ρήξη θεωρείται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μήνυμα ότι επώδυνη συμφωνία με σκληρά μέτρα δεν περνάει από την ΚΟ, ενώ αιχμηρές είναι οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου τα τελευταία 24ωρα, ο οποίος στέλνει το μήνυμα: "Δεν υποτασσόμαστε".

Στελέχη των ΑΝΕΛ μιλούν για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με ευθύνη των δανειστών και ζητούν ενημέρωση για τις συνέπειες μιας ρήξης. "Αυτή η διαπραγμάτευση δεν οδηγεί πουθενά. Είναι ανενημέρωτος ο κόσμος για το τι θα γίνει αν υπάρξει μια συμφωνία και τι θα γίνει αν υπάρξει ρήξη" δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Π. Χαϊκάλης.

Επικριτική για την κυβέρνηση είναι η στάση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top