Μας «κλείνουν» το μάτι οι Βρυξέλλες: Γίνεται να μη δοθεί η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου!

Αξιωματούχοι τονίζουν ότι μπορούν να δοθούν όλες οι δόσεις μαζί στο τέλος του μήνα

Το μάτι στην Ελλάδα κλείνουν οι Βρυξέλλες ενόψει της καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, μια ημερομηνία που έχουν χαρακτηρίσει ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης ως «στιγμή της αλήθειας» καθώς τα ταμεία είναι άδεια.
«Υπάρχει η πιθανότητα να ομαδοποιηθούν αρκετές πληρωμές τις οποίες η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει στο ΔΝΤ κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και να γίνει έτσι μόνο μία πληρωμή» δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος συμμετέχει στις συνομιλίες με την Ελλάδα.
Μάλιστα, το πρακτορείο επικαλείται και δεύτερο αξιωματούχο, ο οποίος τονίζει ότι η συγκεκριμένη πιθανότητα είναι υπαρκτή.
«Αυτό είναι μια τεχνική διευθέτηση του υπουργείου Οικονομικών. Η Ελλάδα θα μπορούσε να πει ότι έτσι θέλει να γίνει και το ΔΝΤ πιθανόν θα αναγκαζόταν να συμφωνήσει με αυτό» τονίζει ο πρώτος αξιωματούχος.
Όπως τονίζει το Reuters, κοινή εκτίμηση και των δύο είναι ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει συμφωνία κατά την τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, μεθαύριο Πέμπτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top