Χοντρό επεισόδιο Μεϊμαράκη-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή!

«Είναι γαϊδουριά αυτό που κάνεις» - «Να μιλάτε με αυτοπεριορισμό»!

Χοντρό επεισόδιο Μεϊμαράκη-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή!

​«Χοντρό» επεισόδιο ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έλαβε χώρα στη Βουλή με αφορμή την ώρα έναρξης της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, λίγο πριν την ακρόαση του πρώην προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της Υπόθεσης Siemens, Σήφη Βαλυράκη.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε έξαλλος προς την κα Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για «γαϊδουριά», επειδή η συνεδρίαση ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση και με… παρατήρηση από την Πρόεδρο της Βουλής: «Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε να περιμένουμε 2 ώρες και χθες και σήμερα και κατα σύστημα. Και επίσης είναι γαϊδουριά να μην λέτε πότε θα ολοκληρώνουμε. Αυτή είναι δεν είναι συμπεριφορά Προέδρου που θέλει να τη σεβόμαστε και μας κάνετε και παρατήρηση που φεύγουμε. Θα μας βάλετε και τιμωρία, δεν κατάλαβα; Εγώ και σήμερα είμαι εδώ σαν γαϊδούρι από τις 16.00 γιατί είχαμε συνεδρίαση στις 17.00. Μας είπατε τηλεφωνικά ότι θα γίνει στις 17.30, έρχεστε στις 18.00 και μας κάνετε και παρατήρηση. Εδώ δεν θα κάνουμε ό,τι θέλει ο καθένας και ειδικά ό,τι θέλετε εσείς. Δεν θα προσαρμοστούμε όλοι στα δικά σας ωράρια».

Η αντίδραση της κας Κωνσταντοπούλου ήταν έντονη, με την Πρόεδρο της Βουλής να ρωτά με αυστηρό ύφος τον κ. Μεϊμαράκη: «Αυτόν τον τρόπο που τον έχετε μάθει;».

«Ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής θα οφείλατε να μιλάτε με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό και αυτοσυγκράτηση και να μετέρχεστε κοινοβ��υλευτικές εκφράσεις» πρόσθεσε η ίδια, με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά πως δεν δέχεται μαθήματα και την κα Κωνσταντοπούλου να λέει πάνω στη φωνή του «δεν έχετε το λόγο κε Μεϊμαράκη».

Ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφήστε αυτά σε μένα. Αυτά στους άλλους. Δεν θα μου κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς εσείς. Με έχετε και περιμένω σαν ζώο. Ωραία, σας περιμένουμε, μας προσβάλλετε και από πάνω; Άιντε μπράβο, άιντε μπράβο».

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε σε εκείνο το σημείο ότι η παρατήρησή της δεν αφορούσε τον ίδιο αλλά την Όλγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας στη συνέχεια: «Έχετε τη μύγα. Προσβάλλετε τον εαυτό σας και εκτίθεστε».

«Ό,τι συμπεριφορά θα δείχνετε, αυτή θα εισπράττετε» απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης. Η κα Κεφαλογιάννη, έξαλλη και η ίδια, είπε στην κα Κωνσταντοπούλου: «Ακούστε να δείτε, δεν θα κάνετε εδώ την δική σας πολιτική».

«Μας προσβάλλετε. και δεν σας επιτρέπω. Να έρχεστε στην ώρα σας» είπε στη συνέχεια έξαλλος ο κ. Μεϊμαράκης, με την κα Κωνσταντοπούλου να ρίχνει λάδι στη φωτιά λέγοντας πως «η υπόθεση Siemens εξάπτει πολλά πάθη νομίζω».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γιάννης Τραγάκης για να πει πως αν συνεχίσει η κα Κωνσταντοπούλου να προσβάλλει θα αποχωρήσουν, με την Πρόεδρο της Βουλής να απαντά: «Δεν θα σας κάνω τη χάρη να αποχωρήσετε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top