Π. Παυλόπουλος: Στηριζόμαστε στο διεθνές δίκαιο στη διαπραγμάτευση

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Π. Σκουρλέτη στο προεδρικό μέγαρο

Π. Παυλόπουλος:  Στηριζόμαστε στο διεθνές δίκαιο στη διαπραγμάτευση
«Το σημαντικότερο όπλο που έχουμε στη διαπραγμάτευση, είναι ότι οι προτάσεις μας, που πηγαίνουν προς τους εταίρους μας και ιδίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και δεν είναι προτάσεις που αυθαιρέτως διαμορφώνει η Ελλάδα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αυτό πρέπει να το αναδείξουμε, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται καλύτερα και με περισσότερα ερείσματα όταν γίνεται με θεσμικούς όρους. Άρα, το ζήτημα είναι ότι αυτές οι προτάσεις είναι υποχρέωση της Ελλάδας, η οποία απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε λέγοντας ότι «φαντάζομαι, λοιπόν, το αυτονόητο και για εσάς και για εμένα και για την κυβέρνηση, κυρίως, να γίνει τελικά κατανοητό και αποδεκτό».

Νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης είχε δηλώσει, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η προσπάθεια γύρω από τα εργασιακά ζητήματα, είναι μια προσπάθεια, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με τους εργαζόμενους στη χώρα μας, αλλά με το σύνολο των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Ο κ. Σκουρλέτης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόταση που δόθηκε για διάλογο στους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και τις παρατηρήσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και σήμερα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top