Να ολοκληρωθούν σύντομα οι συνομιλίες ζητά η Κομισιόν

Δεν θα γίνει Euro Working Group, αν δεν υπάρξει πρόοδος τόνισε, ο Μ.Σχοινάς

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του Βrussels Group μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, με στόχο να καταλήξουν (σε συμφωνία) σε τεχνικό επίπεδο το συντομότερο δυνατό. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Οι εργασίες θα επιταχυνθούν τις επόμενες μέρες, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο είμαστε ξεκάθαροι, θέλουμε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, κι αυτό θα είναι το καλύτερο», είπε.

Στο ερώτημα αν έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup για την Ελλάδα, ο κ.Σχοινάς τόνισε ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει πρόοδος (κατάληξη) στο Brussels Group και μετά θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα, καθώς αυτό προβλέπει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου.

Όταν τον ρώτησαν, αν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις το επόμενο διάστημα, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι εργαζόμαστε στη βάση της δήλωσης του Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όπου επισημαίνεται η δέσμευση της Ελλάδας να τηρήσει πλήρως τις υποχρεώσεις της, έναντι όλων των πιστωτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top