Reuters: Τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα την Πέμπτη

Γερμανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ότι δεν βλέπει χρεοκοπία

Reuters: Τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα την Πέμπτη
​Μετά το Bloomberg και το Reuters αναφέρει πως την Πέμπτη, οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη, μετά από ημέρες διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της .
Γερμανός ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο εξέφρασε την άποψη ότι «δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για μια κατάσταση χρεοκοπίας στις 5 Ιουνίου, ούτε πριν, ούτε αμέσως μετά την ημερομηνία αυτή». O ίδιος αξιωματούχος διεμήνυσε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως η Αθήνα εξέφρασε τη βούλησή της να εκπληρώσει τις επικείμενες υποχρεώσεις για το χρέος, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής προς το ΔΝΤ που είναι προγραμματισμένη για την συγκεκριμένη ημέρα. «Το βρίσκω ενθαρρυντικό, εάν είναι αλήθεια, ότι οι Έλληνες διεμήνυσαν χθες την επιθυμία τους να αποπληρώσουν τα 300 εκατ ευρώ προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος, εμφανίστηκε πιο απαισιόδοξος από ποτέ, όσον αφορά την επίτευξη της συμφωνίας, προειδοποιώντας μάλιστα πως, αν δεν υπάρξει σχέδιο, είναι πιθανό στην Ελλάδα να επιβληθούν εξοντωτικά μέτρα από την ΕΚΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top