Δημοσκόπηση Public Issue: Οι πολίτες λένε «όχι» στις εκλογές και στην υποχώρηση

Φοβισμένοι ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση της οικονομίας

​Ξεκάθαρο «όχι» στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λένε οι πολίτες σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα Αυγή.

Μόλις το 10% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την προσφυγή στις κάλπες, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.

Μάλιστα όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση σχεδόν οι μισοί πολίτες ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση, όμως ζητούν από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της.

Συγκεκριμένα, το 46% των ερωτηθέντων απάντησε ότι φοβάται πως η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερεύσει, το 39% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια, ενώ μόλις το 15% απάντησε ότι θα βελτιωθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι απαντήσεις για την πορεία της εθνικής οικονομίας, με το 48% των ερωτηθέντων να εκφράζει φόβο ότι θα πάει προς το χειρότερο, το 25% ότι θα βελτιωθεί, ενώ το 27% δήλωσε ότι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια.

Παρά τη δυσοίωνη αυτή εικόνα πάντως, το 59% των πολιτών ζητά από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών, το 37% να κάνει πίσω, ενώ μόλις το 4% δεν απάντησε.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση μάλιστα, από αυτούς που προτιμούν την υποχώρηση, το 76% προέρχεται από τη ΝΔ, το 79% από το ΠΑΣΟΚ και το 57% από το Ποτάμι.

Επίσης, το 55% θεωρεί ότι οι καταθέσεις του δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, ενώ το 6% δεν απάντησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top