Δ. Στρατούλης: «Κορυφαία στιγμή αξιοπρέπειας η μη πληρωμή του ΔΝΤ»

«Πρώτα θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και μετά τα υπόλοιπα»

Δ. Στρατούλης: «Κορυφαία στιγμή αξιοπρέπειας η μη πληρωμή του ΔΝΤ»

Στην ίδια γραμμή με τον Γ. Βαρουφάκη τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, όσον αφορά στην πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 5 Ιουνίου.

«Αν στις 5 Ιουνίου δεν έχουμε συμφωνία, πρώτα θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», δήλωσε ο κ. Στρατούλης στην πρωινή εκπομπή του Mega, επαναλαμβάνοντας ότι οι δανειστές επιμένουν στη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων «στον διεθνή διάλογο συζητούνται όλα, και το σενάριο της δραχμής. Εμείς εδώ τα θεωρούμε τρομολαγνεία» και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν έχουμε ταμπού, τα συζητάμε όλα και προχωράμε».

Ο Δ. Στρατούλης τόνισε ότι το πιο καταστροφικό σενάριο για το λαό είναι η συνέχιση των Μνημονίων και χαρακτήρισε «κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας της χώρας μας» τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ.

«Αν έχεις πει έγκαιρα ότι δεν θα πληρώσεις δεν είναι πιστωτικό γεγονός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πληρωμή των μισθών και των συντάξεων βάσει και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και μετά η δόση προς το ΔΝΤ.

«Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις, δεν θα πρέπει να υπάρχει τρομοκρατία. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα στο κόμμα και όλες τις εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top