Κ. Ρέγκλινγκ: «Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα»

«Χωρίς συμφωνία δεν πρόκειται να πάρει νέα δάνεια»

​Προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση ότι ο χρόνος τελειώνει έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

«Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος και γι΄ αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούργια δάνεια. Υπάρχει, επίσης, και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε:

«Ακόμα και το να χάσει μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειστές, όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική της ευρωστία».

Πάντως ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει περίπου 7,2 δισ. ευρώ από τους δανειστές της μόλις καταλήξει σε συμφωνία μαζί τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top