Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη-Φίλη: Εξαπατήσατε τους Έλληνες - Θρασύδειλες δηλώσεις

Φίλης:Στιγμή της αλήθειας η 5η Ιουνίου – Άδωνις:Σκανδαλώδης η ρύθμιση των 100 δόσεων

Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη-Φίλη: Εξαπατήσατε τους Έλληνες - Θρασύδειλες δηλώσεις

Σκληρή κόντρα υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων στην ελληνική οικονομία είχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον Ενικό στο STAR.

Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία αλλά όχι «όποια κι όποια» και πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε συμφωνία που θα διασφαλίζει: α) να μη μειωθούν συντάξεις και μισθοί, β) μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω του 2%, γ) το χρέος, να γίνει η συζήτηση γιατί δεν είναι βιώσιμο και δ) πακέτο χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της χώρας».

«Θέλω πολύ να γίνει η συμφωνία αλλά δεν το βλέπω προς το παρόν. Κάθε συμφωνία είναι καλύτερη από τη ρήξη γιατί αυτό σημαίνει βίωμα μιας οικονομίας που ούτε τη φανταζόμαστε. Εγώ όμως δεν υποστηρίζω κάθε συμφωνία. Θέλω μια συμφωνία με βασικό άξονα τη μείωση των δημοσίων δαπανών και η ισόποση μείωση των φόρων με στόχο να δώσει την ευκαιρία στην οικονομία να παράγει πλούτο. Ο λόγος που εκφράζω αντιρρήσεις για τη συμφωνία που –όπως φαίνεται- σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας είναι γιατί πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Φίλης: Στιγμή της αλήθειας η 5η Ιουνίου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας εκ νέου το λόγο κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έστησε παγίδα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία «βρήκε το ταμείο, μείον, και το πρωτογενές πλεόνασμα στο μηδέν».

Ο κ. Φίλης κατηγόρησε τους δανειστές ότι ήθελαν να τιμωρήσουν πολιτικά τον ελληνικό λαό, ενώ υπογράμμισε ότι η 5η Ιουνίου «είναι η στιγμή της αλήθειας» καθώς τότε είναι που πρέπει να λάβει τα χρήματα το ΔΝΤ: «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν υπάρχουν χρήματα». Απαντώντας στο τι θα γίνει εάν δεν πληρωθεί η δόση στο Ταμείο, είπε: «Θα γίνει διαπραγμάτευση, είναι υποχρεωμένοι να συζητήσουν».

Συνεχίζοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί, θα πρέπει να διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της οικονομίας και σημείωσε ότι αυτό που ζητά η κυβέρνηση είναι «αναπτυξιακό πακέτο και όχι νέο δάνειο για αποπληρωμή των παλιών δανείων».

Γεωργιάδης: Εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό – Δεν κάνει για τη δουλειά ο Τσίπρας

Ο κ. Γεωργιάδης, από την πλευρά του, απάντησε ότι από την ώρα των εκλογών και μετά σταμάτησε να λειτουργεί η οικονομία και έτσι από το 3% που ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα τον Νοέμβριο του 2014, έπεσε στο 0,3%.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η τρόικα είχε ζητήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση επιπλέον μέτρα 2 δισ. ευρώ λόγω του «πολιτικού κινδύνου» των εκλογών, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «όσο εσείς κάνετε δήθεν διαπραγμάτευση, άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους και η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση παρότι όλοι προέβλεπαν ανάπτυξη για το 2015».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά»: «Στις 20 Φεβρουαρίου είπατε ότι είχατε παραλάβει άδεια ταμεία από τη ΝΔ. Αν ίσχυε αυτό, ένας λόγος παραπάνω να ζητάγατε και λίγα λεφτά. Εσείς όχι μόνο δεν το κάνατε, αλλα δώσατε και τα λεφτά του ΤΧΣ πίσω και μετά ζητάγατε πίσω το 1,2 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι κάνατε λάθος. Μετά έλεγε στη συνέντευξη που είχε δώσει στον κ. Χατζηνικολάου ότι είχε λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις και τον πιάσανε κορόιδο. Αν τον πιάσανε κορόιδο, δεν κάνει γι΄ αυτή τη δουλειά. Αν δεν τα ζήτησε, δεν κάνει για τη δουλειά. Κοινώς, δεν κάνει γι΄ αυτή τη δουλειά».

Η αντίδραση του κ. Φίλη ήταν έντονη: «Αν πιστεύετε ότι είμαστε απατεώνες, όπως μας κατηγορείτε, ζητήστε τώρα εκλογές. Γιατί δεν ζητάτε; Κάνετε θρασύδειλες διατυπώσεις».

«Κύριε, τα 751 ευρώ βασικό μισθό τα δώσατε; Τον ΕΝΦΙΑ τον καταργήσατε ή θα τον κρατήσετε και το 2016; Τη 13η σύνταξη τη δώσατε;» αποκρίθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «εκλογές ξέρετε να κάνετε, να κυβερνάτε δεν ξέρετε».

Ανοικτό το ενδεχόμενο για εκλογές από Φίλη

Συνεχίζοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η κυβέρνηση ερευνά όλες τις λίστες (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, κλπ) όπου κρύβεται ένα μέρος της φοροδιαφυγής και τόνισε ότι η υπόθεση Siemens δεν έχει κλείσει για την κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας, άφησε ανοικτό όταν επιτευχθεί η συμφωνία με τους δανειστές να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες: «Αν χρειαστεί και άλλη νομιμοποίηση η κυβέρνηση, να το κουβεντιάσουμε. Το βασικό είναι να πετύχουμε συμφωνία».

Παράλληλα, θέλησε να ξεδιαλύνει τα όποια σύννεφα πάνω από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας ότι «ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταψηφίσει τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή».

Άδωνις για ρύθμιση 100 δόσεων: Η πιο σκανδαλώδης που έχει γίνει

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στη ρύθμιση των 100 δόσεων, τονίζοντας την επιτυχία της σε σχέση με προηγούμενες ρυθμίσεις, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη.

«Πρόκειται για την πιο σκανδαλώδη ρύθμιση. Χαρίζει όχι μόνο προσαυξήσεις αλλά και πρόστιμα από το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή. Η "πρώτη φορά Αριστερά"! Να σας πως και ένα παράδειγμα: Στο Nammos στη Μύκονο είχε γίνει έφοδος του ΣΔΟΕ σε εμφάνιση γνωστού τραγουδιστή και επειδή δεν εκδίδονταν αποδείξεις, βεβαιώθηκε πρόστιμο 7,8 εκ. ευρώ. Απεδείχθη έξυπνος και δεν πλήρωσε ο ιδιοκτήτης, πήγε στα δικαστήρια. Πλήρωσε τώρα 2,8 εκ. ευρώ και γλίτωσε τα 5 εκ. ευρώ! Στην υγειά των κορόιδων! Πρώτη φορά Αριστερά!» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top