Μητρόπουλος κατά Ζωής για «βασανιστήρια» και «ανάκριση» στην Επιτροπή !

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί-τι απάντησε η Κωνσταντοπούλου

Μητρόπουλος κατά Ζωής για «βασανιστήρια»  και  «ανάκριση» στην Επιτροπή !
Κριτική με απερίφραστο τρόπο άσκησε ο αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με αντικείμενο την ακρόαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ!

«Δεν είναι εδώ ανακριτική διαδικασία. Όλοι ξέρουμε τη διαδρομή σας» τόνισε αρχικά ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος μίλησε και για «αναξιοπρεπείς ερωτήσεις» κατά την διαδικασία ακρόασης, στις οποίες δεν έπρεπε να δοθεί απάντηση!

«Είναι πολλές οι ερωτήσεις, αυτό δεν μας μετατρέπει σε πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια επιτροπή» απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου, για να συμπληρώσει με νόημα: «Δεν χρειάζονται υποδείξεις για το πώς θα γίνεται η ακρόαση».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής πάντως δεν το έβαλε κάτω, μιλώντας στην συνέχεια για «βασανιστική διαδικασία» και ζητώντας «να μην βασανίζουμε ανθρώπους με αξιοπρέπεια και διαδρομή». Επισήμανε ακόμα ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός και ότι σε τρεις μήνες μπορούν να τους καλέσουν πάλι για να εξετάσουν τα πεπραγμένα τους. «Εδώ πρέπει να ακούσουμε τις εξαγγελίες τους και τις θέσεις τους. Αλλά δεν είναι δυνατόν να κάνουμε όλες αυτές τις ερωτήσεις» παρατήρησε.

«Τιμώ την διαδρομή σας και μην μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε» συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσε όμως το γεγονός ότι ο κ. Μητρόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής, λέγοντας σε μία αποστροφή της παρέμβασής του «όσο θα είμαι αντιπρόεδρος …».

Η Πρόεδρος της Βουλής δεν άφησε «να πέσει κάτω» πάντως η σχετική αναφορά και σχολίασε: «Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που εκστομίσατε για το όσο θα είστε αντιπρόεδρος ....Όσο λοιπόν θα είμαι και εγώ πρόεδρος, θα σας παρακαλούσα να μην πείτε πάλι τα περί βασανισμού». Έκανε όμως και χιούμορ για την ακρόαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, λέγοντας ότι «επειδή μάλιστα έχει μεγάλη διάρκεια τους έχουμε φέρει και καφέ»!


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top