Κορωνάκης: Μπορεί όχι ομόφωνα, αλλά η συμφωνία θα περάσει

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει ούτε Μνημόνιο ούτε mail Χαρδούβελη»

Κορωνάκης: Μπορεί όχι ομόφωνα, αλλά η συμφωνία θα περάσει

«Δουλεύουμε για να υπάρξει συμφωνία. Ούτε μνημόνιο θα υπογράψει αυτή η κυβέρνηση ούτε mail Χαρδούβελη» δήλωσε ο Τάσος Κορωνάκης στον Alpha 989.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει μια συμφωνία «που δεν θα είναι υπερασπίσιμη από τα όργανα και την ΚΟ του κόμματος» και πρόσθεσε: «Η κατεύθυνση που δόθηκε περιγράφει σαφή όρια. Η συμφωνία που θα μπορεί να υπογράψει ο πρωθυπουργός θα περνάει και από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και από την ΚΟ. Δεν λέω ότι θα καταλήξουμε ομόφωνα, όμως όλοι αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη των στιγμών και το αποτέλεσμα των οργάνων του κόμματος θα είναι σεβαστό από όλους».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, διέψευσε ότι η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν θυελλώδης: «Είμαστε πολλά χρόνια στην ΚΕ, αυτή η συνεδρίαση δεν θύμιζε δραματική συνεδρίαση. Ακούστηκαν με ψυχραιμία όλες οι πολιτικές απόψεις και τα αποτελέσματα δεν δείχνουν κάποια δραματική εξέλιξη στο εσωτερικό της ΚΕ. Με ωριμότητα καταλήξαμε σε αποφάσεις, τα όργανα θα είναι εκεί κάθε στιγμή να πάρουν τις αποφάσεις με βάση την κατεύθυνση που βγήκε. Δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάτι εκτός ορίων ή εκτός της άποψης που έχει περιγραφεί εδώ και καιρό από την Αριστερή Πλατφόρμα. Ήταν μια κριτική γόνιμη. Όλοι σέβονται το αποτέλεσμα της ΚΕ».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης, ο κ. Κορωνάκης σημείωσε πως «έχει καταφέρει σε λίγο χρόνο πάρα πολλά πράγματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top