Στίγκλιτς: στο 50% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!

Ζήτησε από την Ευρώπη να βοηθήσει τη χώρα μας

Στίγκλιτς: στο 50% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!
50% είναι οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διαπιστώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Independent! Πρόκειται σίγουρα για μία ανησυχητική διαπίστωσ��, με δεδομένο ειδικά ότι ο παγκoσμίου φήμης οικομονολόγος διάκειται θετικά προς την χώρα μας.
Ο Στίγκλιτς ζήτησε επίσης από την Ευρώπη να αλλάξει τη στάση της προς την Ελλάδα και να την βοηθήσει με ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ώστε να καταστεί εφικτός ο δανεισμός των μικρών επιχειρήσεων.
Άσκησε μάλιστα εντονότατη κριτική στην ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι η λιτότητα που επέβαλλε στην Ελλάδα ήταν ένα «φάρμακο» που σχεδιάστηκε για να σκοτώσει την οικονομία, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί το ΑΕΠ κατά ένα τέταρτο. «Εάν ήταν μαθητές μου και έρχονταν με μια σειρά μοντέλων όπως αυτό, θα έπαιρναν πολύ κακό βαθμό ή θα κόβονταν» ανέφερε για τις οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ σχετικά με την Ελλάδα, από το 2010 και μετά.
Ο νομπελίστας επαίνεσε μάλιστα την Ελλάδα για την μείωση των δαπανών που πέτυχε, επισημαίνοντας ότι τον ενοχλεί που «η Γερμανία και άλλοι έχουν εμφανίσει την περίπτωση της Ελλάδας ως την απόλυτη αποτυχία».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top