Θέλει ΣΥΜΦΩΝΙΑ και όχι Grexit ο Σταθάκης

Συνέντευξη στην γαλλική Le Monde

Αισιόδοξος, ότι παρά τις διαφορές ελληνικής κυβέρνησης-δανειστών, θα υπάρξει πιθανότητα μια συμφωνία εντός του χρονικού πλαισίου, που έχει τεθεί, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στην γαλλική Le Monde.

Κληθείς να απαντήσει αν τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που τέθηκαν σε ισχύ το 2010 έχουν βοηθήσει την ελληνική οικονομία, καθιστώντας την ανταγωνιστική, ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας δεν προέρχονται από τους πολύ υψηλούς μισθούς, αλλά από τα διαρθρωτικά προβλήματα για τα οποία η τρόικα δεν έχει βρει ακόμα την θεραπεία. Όπως για παράδειγμα η σχέση μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών συμφερόντων».

Στο ερώτημα αν θα ήταν καλύτερα, αν η χώρα έβγαινε από το ευρώ, ο κ.Σταθάκης δήλωσε κατηγορηματικά αρνητικός.

«Η χώρα μας πρέπει να παραμείνει εντός της νομισματικής ένωσης, αλλά με ένα καλύτερο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Θα πρέπει να μας επιτρέψει να επιτύχουμε το ρυθμό ανάπτυξης, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών μας, ενώ παράλληλα να είναι κοινωνικά δίκαιη» τόνισε.

Αναφερόμενος στην πολυφωνία που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, και στο αν αυτό αποτελεί εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο κ.Σταθάκης υποστήριξε πως το κόμμα είναι πλούσιο σε ποικιλομορφία και δεν αποτελεί κανένα εμπόδιο.

Σύμφωνα με τον κ.Σταθάκη, «η κρίση ρευστότητας θα υποχωρήσει όταν θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας». Ο ίδιος εκτίμησε ��τι η ύφεση κατά το πρώτο τρίμηνο θα εξαλειφθεί γρήγορα, γιατί η οικονομία μας έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, δίνοντας ως παράδειγμα τον τουρισμό και την ναυτιλιακή βιομηχανία.

Τέλος, ο κ.Σταθάκης τόνισε πως πρέπει να αναθεωρηθούν ορισμένα πράγ��ατα μέσα στην ΕΕ, όπως ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), υιοθετώντας πιο ευνοϊκές πολιτικές για την ανάπτυξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top