Δένδιας: Aν συνεχίσουμε έτσι, η ΝΔ θα καταστεί αδιάφορο κόμμα

Σκληρή κριτική με αφορμή τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων

Σκληρή κριτική στη ΝΔ άσκησε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη νέα πτώση στα ποσοστά το�� κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

«Δεν είμαστε γοητευτικοί. Όχι απλώς δεν είμαστε γοητευτικοί. Έχει χειροτερέψει κατά πολύ η μέτρησή μας μετά τις εκλογές. Αυτό δυστυχώς ήταν και αναμενόμενο και προαναγγελθέν από μερικούς από εμάς, γιατί δεν κάναμε αυτά τα οποία έπρεπε να κάνουμε... Ο λαός μας απέρριψε. Μας βαθμολόγησε πάρα πολύ κακά στις εκλογές. Μπορεί να είχε δίκιο ο λαός. Μπορεί να είχε άδικο ο λαός. Αλλά αυτός είναι το αφεντικό...Εμείς θα έπρεπε να δούμε τι κάναμε λάθος μέχρι εκείνη τη στιγμή και να επανατοποθετηθούμε με μια πιο φρέσκια πρόταση, την οποία η ελληνική κοινωνία να μπορεί να βαθμολογήσει θετικά» τόνισε ο κ. Δένδιας στον Real fm, καταλογίζοντας απραξία και αδράνεια στη ΝΔ.

«Εμείς δεν κάναμε τίποτα από αυτά. Νομίζαμε ότι...η ελληνική κοινωνία θα μετανοήσει, θα έρθει να μας ζητήσει συγγνώμη και θα μας επαναφέρει στην εξουσία –στην αρχή λέγαμε σε έναν μήνα, μετά λέγαμε σε τέσσερις μήνες, τώρα λέμε το Φθινόπωρο και τα γνωστά δικά μας. Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά έτσι. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση και για να γίνει αυτό, υπάρχει ευθύνη όλων των στελεχών της παράταξης. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί, οι οποίοι επιτρέπουν με τη στάση τους, να διατηρείται αυτή η τωρινή σιωπή και η αποδοχή ότι, όλα είναι καλά και αύριο θα πάνε και καλύτερα» τόνισε ο γαλάζιος βουλευτής, προειδοποιώντας για ακόμη μια φορά ότι αν η ΝΔ συνεχίσει έτσι, στο τέλος θα καταστεί αδιάφορος πόλος.

Κληθείς να απαντήσει, αν στα θέματα που πρέπει να συζητηθούν στη ΝΔ, είναι και το θέμα της ηγεσίας, ο κ. Δένδιας απάντησε καταφατικά. «Ναι, αλλά δεν είναι το πρωτεύον. Όσο και να ακούγεται περίεργο και προσχηματικό, γιατί υπάρχει θέμα... φυσιογνωμίας. Πλέον δεν είναι μόνο ότι έχουμε συρρικνωθεί αριθμητικά, έχουμε συρρικνωθεί και ποιοτικά. Μιλάμε σε ένα συγκεκριμένο πλέον κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μόνο. Δεν έχουμε περιθώρια να αναπτύξουμε το μήνυμά μας» επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, ενώ έκανε λόγο για «τεράστια ποιοτική μεταβολή», που «μετατρέπει τη ΝΔ σε κάτι άλλο, όχι στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Στο ερώτημα, αν η ΝΔ έχει στρίψει το τιμόνι πολύ δεξιά, ο κ.Δένδιας απάντησε: «Έχει στρίψει το τιμόνι συνολικά λάθος. Βεβαίως έχει πάει προς τα δεξιά και έχει αφήσει όλο το κέντρο… Συνολικά, έχουμε συρρικνωθεί απολύτως. Πουθενά δεν είμαστε πλειοψηφικοί. Και το χειρότερο αυτού: Δεν θα γίνουμε απλώς ένα πολύ δεξιό κόμμα, θα γίνουμε ένα αδιάφορο κόμμα… Σιγά σιγά γινόμαστε κάτι που δεν ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top