Δείτε ΒΙΝΤΕΟ: O Παπανδρέου σε ρόλο καθηγητή στο ΕΚΠΑ

Βρέθηκε στο τμήμα «Επικοινωνία και ΜΜΕ» και αντάλλαξε απόψεις με φοιτητές!

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ: O Παπανδρέου σε ρόλο καθηγητή στο ΕΚΠΑ

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μεταπτυχιακό Τμήμα "Επικοινωνία και ΜΜΕ" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από σχετική πρόσκληση που δέχτηκε.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμμετείχε στο μάθημα "Κοινωνική Έρευνα και Δημοσιογραφία", όπου είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους φοιτητές τις γνώσεις και τις εμπειρίες του από τις εφαρ��ογές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κατά τη διετία 2009-2011 που άλλαξαν τη Δημόσια Διοίκηση:ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, απογραφή των δημοσίων οργανισμών, ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις κ.λπ. Ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έφερε η εφαρμογή της «Διαύγειας» στη δημόσια διοίκηση ως προς τη λογοδοσία, τα εργαλεία που έδωσε στον πολίτη, την προώθηση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στη συνέχεια, ακολούθησε διάλογος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντάλλαξε απόψεις με τους φοιτητές και απάντησε σε σειρά ερωτημάτων τους.

Μιλώντας στην εκπομπή του Star, “Live U” η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, Ρ.Παπαναγιωτοπούλου εξήγησε, πως υπήρξε κοινή απόφαση για την πρόσκληση του πρώην πρωθυπουργού και «έγινε εξαιρετικά ευνοϊκά αποδεκτός για τον απλό λόγο, ότι ήξερε το θέμα του και μπορούσε να μιλήσει για αυτό με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια και εμβάθυνση».

Σύμφωνα με την κα Παπαναγιωτοπούλου, η συζήτηση με τον κ.Παπανδρέου διήρκησε σχεδόν 2 ώρες και ειπώθηκαν ακόμη και σχόλια για τα μνημόνια!

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top