Βόμβα από Ντ.Μπακογιάννη: «Χωρίς συμφωνία πάμε σε έλεγχο κεφαλαίων στις τράπεζες»

Πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Βόμβα από Ντ.Μπακογιάννη: «Χωρίς συμφωνία πάμε σε έλεγχο κεφαλαίων στις τράπεζες»

​Σενάρια Κύπρου βλέπει να αναβιώνουν στην Ελλάδα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η βουλευτής της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Αυτό σημαίνει ότι αύριο δεν ξέρουμε αν θα πληρωθούν οι συντάξεις, αυτό σημαίνει ότι 4,4 δισ. ευρώ χρωστά το κράτος στην ιδιωτική οικονομία ότι κλείνουν 60 επιχειρήσεις το μήνα με ταχύτητα που οι άνθρωποι μένουν άνεργοι και πάνω σ’ όλα αυτά έρχεται ένας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαλέγεται μεταξύ του για το αν τελικώς αυτό που είπαν προεκλογικά, δηλαδή σκληρή διαπραγμάτευση εντός ευρώ, το εννοούσαν ή δεν το εννοούσαν», είπε η κα Μπακογιάννη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Την Παρασκευή έχουμε μπροστά μας ένα τριήμερο, θυμίζω τι έγινε πέρσι το ανάλογο τριήμερο στην Κύπρο, αν δηλαδή αυτό που μας περιμένει είναι το λεγόμενο capital control και ξυπνήσουμε την Τρίτη το πρωί με τις τράπεζες κλειστές. Βγήκε ο κ. Βούτσης και είπε ότι δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ. Αυτό σημαίνει ότι το Σαββατοκύριακο ή τη συγκεκριμένη μέρα πάμε σε capital control στις τράπεζες, δηλαδή δεν θα μπορείς να πάρεις από το ATM σου περισσότερα από 100 ή 200 ευρώ».

Η κα Μπακογιάννη άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι έρχονται ραγδαίες εξελίξεις κι εκείνοι είναι χαλαροί, ενώ πρότεινε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να κλείσει τη συμφωνία.

«Αν πρόκειται αύριο το πρωί για τον οποιοδήποτε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βγήκε και έταξε στους πάντες τα πάντα να φέρει τη χώρα χωρίς συμφωνία σε εκλογές, τότε καλύτερα να βγει ξεκάθαρα και να πει στον ελληνικό λαό ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν και να καλέσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top