Σημίτης: να κατέβουν μαζί ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι- ΔΗΜΑΡ αν γίνουν πρόωρες εκλογές

Αλλά να μην είναι επικεφαλής του «ευρωπαϊκού μετώπου» ο Σαμαράς

Σημίτης: να κατέβουν μαζί ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι- ΔΗΜΑΡ  αν γίνουν πρόωρες εκλογές
Κοινή κάθοδο των κομμάτων του «ευρωπαϊκού τόξου» προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σημίτης φέρεται να προτείνει, σε περίπτωση ρήξης της κυβέρνησης με τους δανειστές και προσφυγής στις κάλπες, να κατέλθουν υπό ενιαίο ψηφοδέλτιο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι.

«Αν υπάρχει ρήξη και γίνουν εκλογές, μία λύση υπάρχει. Να κατέβουν μαζί σε μία ομοσπονδία τα κόμματα του ευρωπαϊκού μπλοκ: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι» δηλώνει στους συνομιλητές του, σύμφωνα με τη Real News, ο πρώην πρωθυπουργός, αν και εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συμφωνήσει, καθώς δεν φαίνεται να επιθυμεί να ταυτιστεί με το παλαιό κομματικό σύστημα.

Κατά τον κ. Σημίτη στο «φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» μπορούν να συμμετάσχουν στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, αλλά όχι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει και ότι επικεφαλής αυτού του ευρωπαϊκού μετώπου δεν μπορεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά πρέπει να είναι «ένα εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής και γνώστης της οικο��ομίας», φωτογραφίζοντας τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top