Τσίπρας: ​«Ψηφίστε τη συμφωνία! Αλλιώς στήνω κάλπες»

Όλα όσα διαμηνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε κατ'ίδιαν συναντήσεις του

Τσίπρας: ​«Ψηφίστε τη συμφωνία! Αλλιώς στήνω κάλπες»

​«Τυχόν συμφωνία θα περάσει στη Βουλή με την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαφορετικά θα προσφύγω άμεσα στις κάλπες» διαμηνύει ο πρωθυπουργός όταν ερωτάται από τους συνομιλητές του για σενάρια που θέλουν μια συμφωνία με τους δανειστές να χρειάζεται τις ψήφους της ΝΔ ή του Ποταμιού, καθώς θα καταψηφιστεί από μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με την Real News αναφέρει στους συνομιλητές του ότι «Δεν θα υπάρξουν βουλευτές της πλειοψηφίας που θα ρίξουν την κυβέρνηση. Κανένας δεν θα συμβάλει προκειμένου η κυβέρνηση της Αριστεράς να καταστεί παρένθεση, όπως επιθυμεί ο σκληρός πυρήνας των δανειστών με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επεξεργάζεται η εσωτερική τρόικα».

Επίσης σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιεί «Επιμένω σε μια συμφωνία οικονομικά βιώσιμη και επικερδή για τη χώρα. Αν δεν την πάρω, θα φτάσω στα άκρα, θα δώσω μάχη, δεν θα εγκαταλείψω το πλοίο» ενώ σε έμπιστους συνομιλητές φέρεται να επισημαίνει «Εγώ δεν είμαι Αναστασιάδης να γυρίσω πίσω και να πω άλλα στο ελληνικό λαό».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε την προπερασμένη εβδομάδα –και δεν είχαν ανακοινωθεί- με την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και με την Κριστίν Λαγκάρντ υπήρχαν και εντάσεις. «Παίρνετε την πολιτική ευθύνη να διαλύσετε την Ευρώπη» φέρεται να είπε σε κάποιο από τα τηλεφωνήματά του. «Εγώ εσωτερική στάση πληρωμών δεν κάνω. Εάν επιμένετε, θα χάσετε και ό,τι έχετε κατακτήσει έως τώρα.»

Τέλος ο κ. Τσίπρας επιμένει «Δεν θα πληρώσω το ΔΝΤ αν δεν έχω να πληρώσω συντάξεις στο τέλος Ιουνίου. Ξεχάστε το.» Αυτό μάλιστα επανέλαβε σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Μέρκελ και τον Ολάντ στην σ��νάντηση που είχαν στη Ρίγα της Λετονίας την περασμένη Πέμπτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top